Mijn 15 favoriete hardloopnummers van 2020

Fitcue_Mijn_favoriete_hardloopnummers_2020

Als ik alleen loop (wat bijna áltijd zo is), loop ik met muziek. Ook mijn wedstrijden loop ik met muziek. Mijn powerbeats Pro en ik zijn onafscheidelijk. Dat huwelijk is niet kapot te krijgen. Net zoals mijn relatie met Spotify. Als ik eerlijk ben heb ik geen idee wat mijn muzieksmaak eigenlijk is. Ik heb een hékel aan Nederlandstalige muziek en een nog grotere hekel aan popmuziek (en vrijwel alles dat in de top 40 staat). Van al die hoge toontjes gaan mijn nekharen recht overeind staan. Brrr! Tijdens roadtrips met de auto (of zonnige dagen) ga ik prima op jaren 70 tot 00’s. Lekker meebrullen met Bon Jovi! Tijdens het hardlopen wil ik vaak iets met een goede beat en een mooie melodie. Ik heb altijd een afspeellijst met huidige favorieten. Eens in de zoveel tijd werk ik deze bij. De nummers die ik dan nog wel goed vind, maar op dat moment helemaal zat ben, gaan dan naar mijn grote ‘Running & workout’ playlist. Wanneer er een wedstrijd aankomt, put ik daar weer muziek uit om mijn wedstrijdplaylist te maken.

Het leuke aan Spotify is dat ie ieder jaar een toplijst maakt. Ik pluk er mijn 15 favorieten voor je uit. Ik wilde eigenlijk een lijst van 10 favorieten maken, maar ik kon niet kiezen. In willekeurige volgorde dus ook. Je zal zien dat het dus geen typische ‘top 40 lijst is’.

1. DITO, TALLA 2XL – SHADOWS (TALLA 2XL VOCAL MIX)

Oké. Deze staat wel echt op nummer één. Deze plaat draaide ik (en draai ik nog steeds) helemaal grijs.

2. PAUL VAN DYK, VINCENT CORVER – WHILE YOU WERE GONE

Dit nummer bezorgde me de rillingen toen ik hem voor het eerst hoorde. En nu nog steeds. Ik hou van muziek die zo wordt opgebouwd. Zó mooi! Ik heb ook lekker wel even een traantje weggepinkt bij deze.

3. MISAEL GAUNA, NOCTILUCENT, NAVION – SOME DAY (NAVION REMIX) 

In dit nummer komt, vanaf 2.30 zó’n mooi stukje voorbij. Ik vind deze overigens ook héérlijk om op te hebben staan terwijl ik over de ‘snelweg’ (lees: 100 km/u) scheur.

4. ARMIN VAN BUUREN, SHAPOV – THE LAST DANCER

Ik heb een album (Universal Religion Chapter 3, mixed bij Armin van Buuren) onder mijn favorieten staan. Deze stamt uit 2007 en nog steeds vind ik dat een knettergoed album. Tegenwoordig vind ik Armin veel te commercieel, waardoor ik 9 van de 10 nummers skip. Maar déze is dan toch weer lekker!

5. ERISLANDY – TOTEM

Heel toevallig komt dit nummer, net zoals ‘Shadows’ voorbij in ‘A State of Trance 971’. Goede episode bleek dat dus te zijn 😉

6. THOMAS LIZZARA – CHANGES

Eigenlijk luister ik dit nummer al sinds 2019, want dit nummer is één van de vele die mij er tijdens de Berlijn marathon doorheen heeft geloodst. Ook in 2020 bleef ik dit nummer vaak draaien, met name tijdens lange duurlopen. Zonnetje erbij. Dikke prima.

7. PASSENGER 10 – SOOTHING TENSION (EXTENDED MIX)

Dit is ook een echt ‘lange duurloop’ nummertje die ik véél heb geluisterd in de zomermaanden. Ik heb ook wel een zwak voor elektrische violen in muziek.

8. JOACHIM PASTOR, EKE, LOST FREQUENTIES – BE SOMEONE (LOST FREQUENTIES REMIX)

Ook Lost frequenties komt normaliter niet voor in mijn muziekcollectie, maar tijdens een lange duurloop wil ik dan nét even een ietsiepietsie harder wanneer dit nummer voorbij komt.

9. PANG! – LION (ORIGINAL MIX)

Ik denk dat dit nummer één van mijn alltime favorieten is. Dit nummer komt namelijk voor in mijn top 2018, top 2019 en nu dus ook weer in 2020. Ik heb dit nummer geluisterd tijdens duurlopen en marathons en ik blijf deze fantastisch vinden!

10. ALAN WALKER, HANS ZIMMER – TIME (ALAN WALKER REMIX)

Ook het originele nummer ‘Time’ van Hans Zimmer (Inception) is gewoon mooi. Dat origineel heb ik ook héél veel geluisterd, maar toen ik deze voorbij hoorde komen, ruilde ik hem in.

11. PERRY FARRELL, BROOKA SHADE – WISH UPON A DOG STAR (BOOKA SHADE REMIX)

Een nummer dat het goed doet tijdens duurlopen, maar ook tijdens tempoblokken. Dit is echt zo’n nummer waarbij ik in mijn cocon kan kruipen, totaal gefocust op mijn tempo.

12. ANDY SVGE – GRAVITY

Ook dit is één van mijn alltime favorieten want deze staat ook nog in de 2017 toplijst (en 2018 en 2019). De opbouw van dit nummer blijf ik ook geweldig vinden. In mijn complete verzamellijst staat dit nummer zelfs op 2 (van de ‘oudst’ toegevoegde nummers).

13. B2A, ANKLEBREAKER, DYPRESSION, JULIA WESTLIN – MAY IT BE

Ja hoor. Goeie melodie, goeie zweverige vocals. Opbouwende beats. Ook deze deed het goed tijdens de wat meer op snelheid gerichte trainingen.

14. W&W, AXMO, SONJA – RAVE LOVE

Dit vind ik een héérlijk nummertje om wat intervallen op te knallen. Hij is gewoon leuk. Lekker ouderwets knallen. Ik krijg er bijna een beetje ‘happy hardcore vibes bij’.

15. WORAKLS, BEN BÖHMER, EIVOR – RED DRESSED (BEN BÖHMER REMIX)

Deze moet absoluut in de lijst. Ik stuitte eigenlijk onlangs pas op dit nummer, maar inmiddels heeft ie al zó vaak op repeat gestaan, dat ie niet kan ontbreken!

En? Luister jij ook muziek tijdens het trainen? Wat luister je dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>