Terugblik op 2020

Fitcue_Terugblik_2020

We zijn geneigd om bij 2020 alleen maar te denken aan Corona. Toch gebeurden er ook veel andere, bijzondere, mooie en minder mooie dingen. En laten we dat met z’n allen niet vergeten. Hierbij een greep uit míjn 2020.

VAN WEDSTRIJDEN BEGIN 2020 NAAR GEEN MARATHONS

In januari 2020 liep ik voor de eerste keer de halve marathon Egmond aan Zee. Na alle verhalen die ik erover gehoord had, kon ik niet anders dan deze lopen. En PR neerzetten was onmogelijk met windkracht 7(!) tegen op het strand. Het parcours door de duinen was dan weer prachtig. Als het nu stormt, moet ik altijd aan Egmond denken.

Op 8 maart liep ik (voorlopig) de laatste wedstrijd van het jaar, want daarna ging vrijwel de hele wereld op slot. Ik liep de CPC Den Haag en hier zette ik wél een PR neer (1:41:13). Een van mijn beste vriendinnen ging mee en stond aan de kant om me aan te moedigen! Ik vind dat echt fantastisch, die support.

Eén voor een werden alle marathons geannuleerd. Zo werd ook bekend dat de marathon van Rotterdam niet door zou gaan. Wat was dat balen. Eind maart kreeg ik echter ineens last van een knieblessure, waardoor ik Rotterdam overigens niet had kunnen lopen. Ook de Genève marathon in mei, viel vanwege het bekende virus in het water. Later volgde de NYC marathon (die ik voor KiKa zou lopen). Ik liet mijn inschrijving bij KiKa omzetten naar Valencia, maar ook deze werd geannuleerd.

In september liep ik wél voor het eerst in mijn leven een baanwedstrijd. Ik liep 1500 meter. Ik werd laatste, maar dat heb ik inmiddels wel naast me neer kunnen leggen als lange afstandloper. In diezelfde maand liep ik de állerlaatste wedstrijd van dat jaar: de ’30’ van Almere. Ik liep daar een PR op de 10 kilometer (al was het parcours een béétje te kort). Maar: een PR is een PR en daarbij was de loop Corona-proof georganiseerd. Echt top dus!

SPONSORGELD VOOR KIKA

De marathon in NYC lopen staat héél hoog op mijn lijstje. Daarbij vind ik het belangrijk om ook een goed doel te steunen. Daarom besloot ik dat ik de marathon van NYC voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) wilde lopen. In 2020 had ik tal van leuke acties bedacht: hardloopclinics, trunk sales, personal training sessies. Helaas…. Toch heb ik in 2020 al een méga bedrag opgehaald. Toen ik hoorde dat NYC niet doorging, heb ik mijn inschrijving laten omzetten naar Valencia 2020. Ook deze ging helaas niet door. Ik hóóp op een startbewijs voor Valencia 2021. Wil je KiKa (en mij) nog steunen? Dat kan hier!

HARDLOOPCOACH

In april ben ik gaan trainen onder hoede van Running Movements. Ik wilde graag beter, sneller worden en zocht iemand die mij daarin aan het werk kon zetten. Hoewel ik nu weinig wedstrijden heb kunnen lopen, is de coaching door Gert-Jan echt top. De trainingen zijn fantastisch, en mijn schema wordt op maat gemaakt. En, nog belangrijker: eerlijke, enthousiaste feedback waar ik iets mee kan!

SUMMER OF ’20

Afgelopen zomer was een prachtige zomer. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt een zomermens ben. Hoe heter, hoe beter. Als de mussen van het dak vallen ben ik op mijn best. Ik ben dan ook meer buiten dan binnen geweest. Ik hóu van hardlopen tijdens zonsopkomst en ik hóu van hardlopen in shortjes. Afgelopen zomer durfde ik het ook aan om in croptops en sportbh’s te lopen. Héérlijk!

Toen ik te maken kreeg met mijn knieblessure, ben ik gaan overwegen of een racefiets iets voor mij zou zijn. Zodoende maakte ik een testrit op een huurfiets, en nog geen maand later had ik mijn racefiets (via een fietsplan op mijn werk) aangeschaft. Ik moet wel zeggen dat ik écht een mooi weer fietser ben. Daarbij heb ik ook nog niet de benodigde winterkleding aangeschaft. Maar wat is fietsen héérlijk!

ITALY – RIVA DEL GARDA

Ik zou het liefste de hele wereld rondreizen maar voor Italië heb ik echt een zwak. Een paar jaar geleden zijn we ook naar het Gardameer geweest. Inmiddels werd reizen naar het buitenland vanwege Corona afgeraden, maar de meeste Europese landen stonden op ‘geel’. Zodoende hebben we de auto gepakt, hond achterin gezet, en zijn we naar Italië gereden. Daar huurden we gravelbikes en hebben we nog een midweekje van een prachtige omgeving kunnen genieten.
Aantal pizza’s: 1, Aantal ijsjes: 2. Alleen dat is al reden genoeg om nog een keer terug te gaan.

AUNTIE

Iedereen die mij óók een beetje kent, weet dat ik niet zoveel met kinderen heb. Wanneer er een babyshower gepland wordt, ben ik de eerste (ja, echt) die zichzelf nonchalant uit zo’n appgroep verwijderd. Maar: toen mijn zusje op de verjaardag van mijn opa aankondigde dat ze zwanger was, vond ik dat bést een beetje (heel erg) tof. De leukste tante van de wereld worden zie ik helemaal zitten! Om dit nieuws te vieren, deden we samen een fotoshoot. En ook dat was bijzonder. De credits voor deze foto’s gaan naar

AFSTUDEREN EN FITCUE

In 2020 volgde ik een opleiding tot Leefstijlcoach. In november 2020 studeerde ik af en daar geef ik mezelf best een schouderklopje voor. Want: met een fulltime baan, sponsoracties voor KiKa én een gemiddelde van 80-90 hardloopkilometers per week had ik het bést een beetje druk.

Het afgelopen jaar is ook mijn eigen onderneming: FITCUE geboren. En ook daar ben ik méga trots op! Ik coach jou gráág naar een gezondere leefstijl, waarin je bij mij niet ontkomt aan het bewegingsaspect. De afgelopen weken heb ik immens leuke gesprekken gehad met mogelijke samenwerkingspartners en ik kan niet anders dan daar heel erg enthousiast van worden.

Dus: stay tuned, stay safe en dank voor alle support. Vergeet niet dat 2020 ook best een mooi jaar was. Laten we er met z’n allen een nóg mooier 2021 van maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>