Weekdagboek #1

Fitcue_Mijn_week#1

Voor mij zijn 24 uur in één dag gewoon veel te weinig. Ben je benieuwd naar hoe een week er voor mij ongeveer uit ziet? Lees dan vooral verder.

MAANDAG

EIN-delijk mag ik weer een ‘echte’ marathontraining doen. Onlangs raakte ik (voor de 3e keer in enkele maanden) geblesseerd. Vorige week mocht ik alleen rustige loopjes doen, maar deze week mag ik weer echt aan de bak. Zin in! Het is koud (-1°C) maar dat boeit me vandaag even niet. Als ik opsta kraakt mijn enkel een beetje. Dat doet ‘ie eigenlijk altijd, maar in de winter altijd een beetje extra. Jij ook goedemorgen.

Na een héérlijke training rij ik door naar Ede, waar ik (ietwat tenenkrommend) in gesprek ga met een wijkteam en een jongen, waar ik al sinds juni afgelopen jaar mee in contact ben. Hij heeft hulp nodig, en die wil ik hem vanuit onze organisatie bieden maar gemeentelijke schotten maken dat er niet bepaald makkelijk op omdat hij niet uit de de gemeente komt waar hij nu verblijft. Uiteindelijk zeg ik deze jongen (voor de zoveelste keer) nog zonder resultaat gedag. De halve middag spendeer ik pratend met een collega. Dat hoort er soms ook bij.

DINSDAG

Het is héél vroeg (6.30) als ik de deur uitga voor mijn training. En een dinsdag zou geen dinsdag zijn als het niet waait, en ik niet een plensbui op m’n kop krijg. In het donker, wind en regen tik ik 14 kilometer weg. Nog voor de zon op is, ben ik alweer thuis. Dinsdagen zijn mijn minst favoriete dag van de week omdat ik die vrijwel de hele dag spendeer achter een beeldscherm. Gelukkig is dat vandaag wel een stuk leuker, want er staat een (digitaal) Forensisch Festival op het programma. De hele dag volg ik diverse workshops. Collega’s hebben een digitale escaperoom georganiseerd, die echt goed in elkaar gezet is!

’s Avonds volg ik nog een webinar, die gaat over alle ins- en outs rondom accreditatie van Leefstijlcoaching.

WOENSDAG

Ook op woensdag is het nog donker als ik de deur uit ga. Het is wederom echt rotweer, maar dat mag de pret niet drukken, want vandaag mag ik eindelijk weer eens versnellinkjes doen. Lekkah! Daarna sjees ik door naar Arnhem, en aan het einde van de middag rij ik door naar Heerde om daar in gesprek te gaan rondom contractering GLI. (Stay tuned). ’s Avonds heb ik een digitale meet & greet, waardoor ik tegen 20.15 mijn avondeten kan nuttigen.

DONDERDAG

Wederom vroeg de deur uit om 6.45. Ook vandaag rij ik naar Arnhem, waar ik tussendoor nóg een gesprek heb rondom contractering GLI. Leuk, leuk. Ook vandaag is weer een lange dag. Ik bel uitgebreid met een collega. Morgen staan er (digitale) sollicitatiegesprekken gepland. Eigenlijk heb ik niet veel zin in, omdat ik normaal gesproken vrij ben. Maar: het enthousiasme van mijn collega is aanstekelijk. Ook vandaag kruip ik ’s avonds nog even achter het beeldscherm om een online les te volgen.

VRIJDAG

Normaliter ben ik ‘vrij’ op vrijdag. Vrijdag is mijn rommeldag maar die vlag gaat vandaag niet op, want er staan sollicitatiegesprekken op het programma. En de planning is strak: van 12.00-16.00 (hallo? Mag ik ook lunchen?) Ik doe boodschappen en daarna doe ik een Hiit & tabataworkout en sluit ik af met een kwartiertje stretchen. Voor dat laatste geef ik mezelf een schouderklopje, want dat stretchen doe ik tegenwoordig dagelijks. Mijn collega en ik appen ondertussen al vanaf 10 uur heen- en weer. Ze is een heuse detective als het om de nieuwe kandidaten gaat. Uiteindelijk krijgen we een uitvaller, dus rond 14.30 kan ik snel een lunch naar binnen schuiven. Ik ben blij als de gesprekken er uiteindelijk op zitten. Eindelijk de beetjes strekken. Woef is het met me eens.
De verdere avond bekijk ik nog diverse online lessen.

ZATERDAG

Er staat vandaag 3×3 km op marathontempo op het programma. Yeah! Eigenlijk behoor ik deze blokken op hartslag te lopen, maar ik wil deze echt op beoogd marathontempo lopen (en dan vergelijken met mijn hartslag). Mijn hartslag is nog iets te hoog voor mijn beoogde tempo, maar die 16 kilometers zitten toch weer in de benen.
De verdere dag spendeer ik op zolder, waar hard gewerkt wordt om daar mijn werk/sport/logeerkamer van te maken. ‘Alleen’ alle plafondlatjes moeten nog wit. Wát een klerewerk. Halverwege is (natúúrlijk) de verf op, en de Praxis komt helaas zijn belofte (binnen 2 uur ophalen) niet na, want nieuwe verf kan ik maandag pas ophalen. Chagrijnig gooi ik m’n kwast neer. Dan is het maar mooi geweest. ’s Avonds is het tijd voor (homemade) Magioni pizza.

ZONDAG

Er staat een duurloop van 20 kilometer op de planning. Eindelijk! Het zonnetje schijnt, maar het is wel koud (#teamzomer). Gisteravond heb ik een route bekeken die ik eerder liep. Deze was 22 kilometer, dus ik had bedacht om deze ietwat in te korten, en andersom te lopen. Oeps. Bij de eerste rotonde gaat het al mis. Ik neem niet de eerste afslag, maar loop rechtdoor. Uiteindelijk kom ik uit op 22 kilometer. Sorry coach!
Daarna rij ik door naar Amsterdam (na een uur onder een hete douche te hebben gestaan), om daar samen met een vriendinnetje een broodje (en cake) te halen. Dat broodje was niet bepaald take-away-proof, maar desondanks wel heerlijk. Die cake paste er niet meer bij.

Eenmaal thuis stap ik in mijn cosy kleren (#huissokken) om niet meer van de bank af te willen komen. Tegen etenstijd schuif ik pompoen de oven in, om daar een soepje van te maken. De verdere avond kom ik uiteindelijk niet meer van de bank af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>